Bemutattak egy utolsó utáni Ford GT-t

2022.02.10. 06:04

A Fordnál eléggé jól érzik, hogy a GT40 öröksége mennyire jól áll a lassan végleg kifutó Ford GT-nek is, ezért kiadtak egy hetedik régi-új színváltozatot is, amelyet most mutattak be Torontóban.

A példakép ezúttal az Alan Mann Racing GT-1 jelű, könnyített GT40 prototípus 1966-ból, amely nagyobb versenyeket ugyan nem nyert, viszont ebben fejlesztették ki a későbbi Le Mans győztes Mk.2-es néhány lényeges alkatrészét. Ez viselte a 16-os rajtszámot, és az igazán látványos vörös alapon arany és fehér csíkos festést. A Ford GT-n egy kicsit átvariálták a csíkozást, és a rajtszám is máshova került, hogy ne vágják ketté a légbeömlő miatt elváló karosszériaelemek, de a festés így is kifejezetten ütős lett.

A festéstől, és a jellegzetes belső dekorációktól eltekintve a GT-n nem változtattak ezúttal sem – így sem az a kérdés, hogy elég jó-e a Ford sportkocsija, hanem hogy ki juthat hozzá egyáltalán, hiszen lényegében minden legyártandó példánynak évek óta megvan a gazdája. Az Alan Mann Heritage Editiont is csak a már vételi lehetőséggel rendelkezőknek ajánlották fel, és bár nem tudni, hány ilyen autó készül, a korábbi hasonló emlékszériakhoz hasonlóan itt is legfeljebb néhány tucatról lehet szó.