Alapos korszerűsítés előtt állnak az Aston Martin sportkocsik

2022.02.11. 11:09

Az Aston Martin az utóbbi években elég nehéz anyagi helyzetbe került, és ennek csak az egyik oka volt a járványhelyzet. A másik, hogy az autóik sem voltak igazán versenyképesek.

astons

A brit márka állítólag ezen szeretne változtatni, méghozzá úgy, hogy mindhárom sportkocsiját alaposan átdolgozza. Az AMG-vel kötött szövetség tálcán kínálja a lehetőséget, hiszen a német partnernél már elvégezték a manapság szükségesnek tűnő fejlesztéseket, ezeket már csak alkalmaznia kell a brit gyártónak.

Az egyik ilyen, hogy az Aston Martinokban is felbukkan majd az érintőképernyős kezelőfelület, míg jelenleg még egy régebbi, bár szintén a Mercedestől származó megoldást használnak, ahol a kijelzőn való navigációra egy külön érintésérzékeny felület szolgál.

Ám Lawrence Stroll, az Aston Martin elnöke azt mondja, nem ez lesz az egyetlen újdonság, sőt, a 2023-as teljes átdolgozás minden téren minőségi ugrást hoz majd. „Nagyon nagy az eltérés a mai modellekhez képest: olyanná válnak ezek az autók, amilyeneknek mindig is lenniük kellett volna.” - mondta. Állítólag az új fedélzeti rendszer mellett átdolgozott motorokat, váltókat és futóművet kapnak a frissített sportautók, és várhatóan az autók elejének formaterve is változik. Stroll szerint az átalakítás nyomán elérhetik a két sportkocsival az évi 4000 példányt, ami szerinte a két típus iránti természetes keresleti szint lenne.

Az alaposan felújított Vantage, DBS és DB11 modellek bemutatóját állítólag még az idén megtartják, a gyártásukat azonban csak 2023-ban kezdik el.