Az új Smart a hülyenév-bajnokság új élharcosa lesz

2022.02.11. 09:07

Az elnevezés egyébként egy újabb szokatlan karakterkombináció lesz: a Geely által fejlesztett modell a #1 nevet kapja.

A Smart természetesen talált indoklást az új elnevezésre: szerintük a kettőskereszt, vagy angolosan hashtag (ejtsd hessteg) szimbólum használata, idézném, "a digitális korszak trendalkotását idézi fel". Magyarán akartak valami szuperdivatosat, és rátaláltak a #-re, ami úgy tíz éve lehetett utoljára divatos az interneten. Ugyanakkor méretes öngólnak is tűnik, mivel egy ilyen két karakteres névvel pont az internet szerverei nem fognak tudni mit kezdeni: a legtöbb ilyen rövid névre nem is hajlandó keresni.

Magát az autót is úgy mutatták meg hogy #-eket kiadó álcafóliát húztak rá, bár az erősen a Mini-ket idéző formaterv nagy meglepetést nem okoz, hiszen korábban a védjegy-eljárás kapcsán már láthattunk róla 3D-s modellről készült képeket.

Annyi új információ azért kiderült az elektromos hajtású modellről, hogy rejtett kilincsekkel érkezik, és részint ennek is köszönhetően 0,29-es légellenállási tényezőt értek el vele, ami egy ilyen arányú SUV-tól tényleg nem rossz. A képeken egyébként az is látható, hogy a #1 felépítését tekintve tipikus padló-akkumulátoros villanyautó, amely a magas tetővonalat kifejezetten kis hasmagassággal kombinálja, azaz komolyabb terepjáró képességei aligha lesznek.

A típus teljes bemutatóját várhatóan még az idén megtartják, bár nem lepődnénk meg azon sem, ha addig még befutna néhány előzetes is, amely a típus egyes résztulajdonságait mutatja be.