Újra lesznek Alfa Romeo sportautók?

2022.02.11. 17:10

Jean-Philippe Imparato, akit a Peugeot éléről küldtek az Alfa Romeóhoz, a Tonale bemutatója kapcsán beszélt arról, hogy szüksége lenne a márkának néhány újabb autóra, amely hozzátenne az Alfa Romeo legendához.

„Jelenleg olyan dolgokkal kell foglalkozzunk elsősorban, mint az ár-érték arány, vagy a maradványérték, de ugyanakkor már dolgozunk a jövő egyedi, illetve kis példányszámú autóin is. Elég, ha valaki öt percet tölt az Alfa Romeo múzeumában, hogy megértse, mekkora lehetőségeink vannak.” - összegezte a lényeget.

Ugyanakkor a vezérigazgató azt is elmondta, hogy az egyedi projektek megvalósulásának fontos feltétele, hogy anyagi szempontból rendbe hozzák az Alfa Romeót, amihez sikeres új, nagy sorozatú modellekre van szükség, és Imparato azt is egyértelművé tette, hogy egyelőre ezekre koncentrálnak.

A jövőbeli kis sorozatú Alfa Romeók példaképeként két igazán szép utcai sportkocsit említett meg az igazgató: a Tipo 33 Stradalét és a Spider Duettót, két olyan típust, amelyek az 1960-as években készültek, de a megjelenésükkel máig képesek gyarapítani a márka rajongóinak számát.