Titokzatos előzetessel jelentkezik újra a DeLorean

2022.02.15. 09:51

Tavaly januárban a formatervet készítő Italdesign jóvoltából hallhattunk először a DeLorean készülő autójáról, de aztán egész évben hiába vártuk a bemutatót. Most azonban maga a texasi székhelyű vállalkozás mutatott egy előzetest, és az is kiderült, hogy az autó neve EVolved lesz.

delorean evolved tsr2

Az előzetes információtartalma annyi, hogy az új modell premierjét 2022-ben biztosan megtartják, és hogy akit bővebben érdekel a dolog, a honlapon – ahol egyébként egyelőre csak DeLorean feliratú pólókat és pulóvereket árulnak – regisztrálhat, így első kézből kaphat tájékoztatást arról, ha netán valóban történne valami. Emellett újra felbukkan az autó sziluettje a felfelé nyíló ajtókkal, de egy kicsit más orrdíszítéssel: a DMC felirat helyén középen V alakban megtörő LED-csík látható.

Bár más részleteket nem közöltek, az autó elnevezése arra utal, hogy elektromos hajtású modellről lehet szó. Egyesek azt is tudni vélik, hogyz Italdesign és a Williams Advanced Engineering közös fejlesztése, az akár 1000 kW-os, azaz 1359 lóerős hajtást is befogadni képes EVX platformra épül az új DeLorean, de biztosra ez sem vehető.