Felejtsd el a Red Bull-Minit és a Wienermobile-t, itt az óriás Toalett kocsi

2022.02.17. 13:34

Amerikában komoly hagyománya van a reklámcélra átalakított autóknak, nem állnak meg holmi Minik tetejére támasztott redbullos dobozoknál: a Wienermobile egy 8 méter hosszú hotdog, a Lobstermobile egy Bogár és egy kétméteres homár alkotta kompozíció, a Cadbury Creme Egg autója pedig egy kvázi Kinder-tojás kerekekkel.

Az All Pro Plumbing, Heating, Air & Electrical amerikai cég is valami hasonlót szeretett volna, de mivel ők különféle háztartási szerelésekkel foglalkoznak, adta magát a magasztos csésze-dizájn. A cégalapító Richard Black autók és a duguláselhárítás iránti szeretete öltött testet a Toilet Carra keresztelt projektben, amelyet mérnök ismerősével, Manuel Medinával közösen terveztek és építettek közel 8 (az ötlet megszületésétől számolva 12) év alatt.

A legnehezebb a test kidolgozása volt, de az építés sokkal inkább azért húzódott el ennyire, mert folyton újabb és újabb funkciók jutottak Richardék eszébe. Eleinte egy öreg VW-motor hajtotta az autót, de ahogy klíma, az autó környezetét figyelő kamerák, képernyők és hidraulikusan nyíló vécéfedél került terítékre, nagyobb motor is kellett: most egy turbós Subaru-motor hajtja a Toilet Cart, Medina szerint 300 körüli lóerővel, így autópályán sem kell... lehúzódnia. Az apróságok is mutatják az elszántságot, a tartály kallantyúja porcelán és mozog, a rendszám pedig FLUSH IT (Húzd le). Hibátlan.