Feltört autókat tologatott az éj leple alatt

2022.02.17. 11:24

Egészen szürreális bűnügyet göngyölítettek fel a ceglédi rendőrök a napokban. A késő esti órákban kaptak bejelentést arról, hogy a Dugovics és a Baross utca kereszteződésénél valaki feltört és elmozdított egy parkoló autót. A kiérkező egyenruhások nem is egy, hanem két megrongált járművel szembesültek, a kihalt vasútállomáson pedig egy indokolatlanul ácsorgó férfire akadtak, akit összefüggésbe is tudtak hozni a bűncselekmények elkövetésével.

Elfogását és előállítását követően elismerte, hogy sétája közben csábító volt számára a két autó. Kinyitotta azokat, be is ült, azt azonban nem tudta megmagyarázni, miért kezdte eltolni a kocsikat. Miután az egyiknek a manőver közben bezárt a kormányzára, és a padkában elakadt, ment tovább a következőhöz, és azt taszigálta. Arra szintén nem tudott választ adni, mi szüksége volt az autórádió-csatlakozóra, ellenben a szintén az utastérben lévő csavarhúzóra és kötélre nem tartott igényt. Amikor egy járókelő rákiabált, abbahagyta a szabadtéri kondizást.

A 27 éves férfiról kihallgatása során kiderült, hogy napra pontosan két hónapja szabadult. Korábbi büntetését egészen véletlenül szintén hasonló bűncselekmény miatt rótták ki rá. Most is jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie.

Forrás: police.hu