A Renault is bemutat egy vadiúj hidrogénhajtású autót

2022.02.19. 07:12

A sajtóközlemény szóhasználatából érdekes következtetések adódnak, ez ugyanis hidrogénmotort emleget, ami arra utal, hogy a Renault a Toyotához hasonlóan dugattyús motorban égetné el a gázt.

renault hydronymus

Ez a megközelítés valahol logikus: így mind az üzemanyagcellás hidrogénhajtás, mind az akkumulátoros elektromos hajtás legdrágább alkatrészei kihagyhatók a rendszerből. Bár így is maradna műszaki és infrastrukturális probléma bőséggel, talán ez lehet az az egérút a tömeggyártók számára, legalább addig, ameddig a villanyautókat megfizethetővé nem fejlesztik.

A hajtás demonstrálására tervezett tanulmány az előzetes alapján új formavilágot is hoz, amiből egyelőre elég kevés látszik, de annyi azért sejthető, hogy a korábbinál határozottabb, keményebb vonások jellemzik majd. Erre utal a lámpák formája, és a motorháztető látható részein az egyenes élek is. Valószínű, hogy az itt vázolt formai megoldások a hidrogénmotor sorsától függetlenül megjelennek majd a Renault jövőbeli típusain.

A Renault tanulmányt májusban tervezik bemutatni, így a tavasz folyamán biztosan kiderül róla minden lényeges tudnivaló.