A honvédség autóiból loptak katalizátorokat

2022.02.21. 12:01

Több millió forintos kárt okozott két tettes a honvédség járműveiben azzal, hogy száz autó katalizátorát tulajdonították el. Ellenük a Nagykátai Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a 2022. február 18-án megtartott ülésén elrendelte a tettesek letartóztatását.

A két gyanúsított, társaival 2021 júniusában többször megjelent a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyén. Minden alkalommal – miután átmásztak a kerítésen és behatoltak a területre – a honvédségi telephely udvarán tárolt Volkswagenekből, Skodákból és Opelekből kivágták és eltulajdonították a katalizátorokat. Ezzel a módszerrel több mint 120 járművet rongáltak meg, amivel 8 650 000 forintos kárt okoztak.

Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak ellen több büntetőeljárás van folyamatban, valamint a cselekményük kiemelt tárgyi súlyára és büntetési tételére (2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés) az ügyészi indítvány szerint a letartóztatásuk indokolttá vált. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat.

(via: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály)