Hamarosan benyit a Maserati Grecale

2022.02.21. 20:01

2022. március 22-én tartják a Maserati legkisebb szabadidő-autójának premierjét, de előtte azért emlékeztető jelleggel megmutatják az autót keveset takaró álcafóliában is, így már egyértelműen látszanak az olyan elemek, mint a függőleges osztású hűtőmaszk és az MC20-ashoz hasonló formájú fényszóró.

Ezentúl nem a négyajtós limuzin Ghibli lesz a Maserati belépőmodellje, hanem a Levante alá érkező Grecale, mely az Alfa Romeo Stelvióval közös Giorgio platformra épül. A benzines és hibrid változatok mellett teljesen elektromos hajtással is érkezik. Négy- és hathengeres turbómotorokkal szerelik, 48 voltos mild hibrid rendszerrel kiegészítve.

Korábban a Stellantis már bemutatott kifejezetten elektromos autók számára fejlesztett platformokat, de a Grecale villanyos változata nem ezekre épül majd, hanem a meglévő alapokat igazítják majd a várhatóan 800 V-os hajtáshoz. Ezzel a megoldással a következő generációs - szintén elektromos - Porsche Macan érkezik riválisnak az olasz sportos SUV mellé.

Átfogó megújuláson megy keresztül a Maserati, melynek első lépése a biturbo V6-os, középmotoros MC20 sportautó volt, a Grecale pedig a legnépszerűbb kategóriába viszi majd el a márkát, a GranTurismo következő generációjának prototípusai pedig már javában gyűjtik a tesztkilométereket.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!