A Vinfasttól a Nikolához megy a korábbi Opel vezér

2022.02.23. 13:23

Az Opel és a PSA szoros integrációjának megszervezésében játszott kulcsszerepet Michael Lohscheller, aki korábban az Opel pénzügyi igazgatójaként dolgozott. Azóta azonban úgy tűnik, bármit elvállal, ami jól fizet.

lohscheller

Korábban a vietnámi autógyártó, a Vinfast vezérigazgatói székébe ült be néhány hónapra, most pedig a termék nélküli, de tőzsdén jegyzett, elvben teherautó-gyártásra készülő amerikai cég, a Nikola elnökségét vállalta.

Lohschellerre valószínűleg azért van szükség a Nikolánál, amely a közelmúltban leginkább csalásvádak kapcsán került elő, hogy olyan, autóiparból ismert arca legyen a cégnek, aki nem köthető a korábbi, sokak által szélhámoskodásként értékelt ígéretekhez.

„Ahogy a Nikola a globális gyártást célozta meg, egy tapasztalt és megbecsült veterán, amilyen Michael, csak erősítheti a csapatunkat... Magabiztosan mozog gyárakban, kereskedésekben és tárgyalókban egyaránt, és karrierje során dolgozott a legfrissebb technológiával.” - indokolta Lohscheller kinevezését a cég igazgatótanácsát vezető Stephen Grisky.