Nézz körbe a Morgan több mint 100 éves gyárában!

2022.02.23. 14:10

Henry Frederick Stanley Morgan 1904-ben lépett ki a Great Western Railway-től, majd egy műhelyben kezdett dolgozni, később pedig megtervezte és megépítette saját autóját. Háromkerekűinek hamar nagy sikere lett, majd ezek helyét vették át fokozatosan a sokkal autószerűbb négykerekű modellek. A Morgan már kezdetektől az angliai Malvernben működött, a Pickersleigh Road-ra pedig 1914-ben költöztek és azóta is itt készülnek a klasszikus angol sportautók.

Mert a Morganbe érkezhetnek új motorok és LED-es menetfények, de az építés folyamata közel olyan, mint több mint 100 évvel ezelőtt. Az autók alumínium alvázra épülnek és fa szerkezeteket is tartalmaznak, az egészet pedig kézzel szerelik készre a gyár különböző épületeiben, amin FPV drónnal szálltak végig.

Jelenleg a vállalatot részben a Morgan család, részben pedig az olasz Investindustrial birtokolja. A Plus 4 és Plus 8 típusokat kínálja a Morgan, de hamarosan érkezik az újabb háromkerekű autójuk, melyet a Ford 3 hengeres motorja hajt majd. Néha viszont bedobnak olyan finomságokat, mint a limitált példányszámú Plus 8 GTR, melynél kevés szexibb autó létezik.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!