Ez már a gyártásra szánt Faraday Future

2022.02.24. 09:28

Eredetileg 2018-ra ígérték a Faraday Future FF 91 gyártását, de a pénzhiány és más körülmények miatt csak most tudták bemutatni a véglegesnek szánt változatot.

A típus kis mértékben persze még változhat a későbbiekben, de a következő hónapok során arra építenek több hasonló FF 91-est, hogy az engedélyezési eljárásokon legyen mivel részt venni.

Az FF 91, amelyet a Faraday Future az első igazi elektromos luxusautónak nevez – bár ennek az Audi, a BMW, a Lucid és a Porsche elektromos típusai is az ellenkezőjét bizonyítják – paramétereiben nem változott. Az autóba 130 kWh-s akkumulátor kerül, amely egy 1065 lóerős, hárommotoros hajtásrendszert táplál. A hatótáv 608 km, és az egybeszabott, nagy belső terű autó 2,39 másodperc alatt érheti el a 96 km/h-t. Az autóba összesen 11 kijelzőt építenek, összesen több mint két és fél méter képátlóval, a hátsó lábtér pedig szintén kivételes: 1,24 méteren nyújtózkodhat, aki oda ül.

A bemutató alapján elég valószínű, hogy az FF 91 már az idén gyártásba megy. A kérdés most leginkább az, hogy az öt éve bemutatott koncepció mennyire bizonyul életképesnek manapság.

Kérjük, látogassa meg a NexTC új Facebook oldalát.