Ha szereted a Nissan Z-t és a minőségi asztalos munkát

2022.02.24. 14:16

Az autóalkatrészeket sokszor felhasználjuk dísznek, berendezési tárgynak - Zombi pl. állólámpát csinált egy hajtókarból - , de ha egy Nissan Fairlady Z ülése az alap, arra már mi is felkapjuk a fejünket. A képen látható szék nem egyszeri próbálkozás, a Factory Den japán asztalosműhely korábban már Hakosuka-stílusú ülésekkel is előrukkolt.

Ránézésre úgy tűnik, az S30-as Z-féle fotel egyenesen az autóból kiemelt darab, de csupán hasonlít az eredetire: a váza teljesen új, fából készült, a műbőr pedig autóipari minőségű. A méretük sem egyezik, a valódi autóülések túl nagyok és nehezek lennének a normál szobai felhasználáshoz, ezért a másolatok 4/5-ös méretarányban készülnek.

Az üléshez használt fa tömör tölgy, ugyanaz, amit az üzlet egyébként is használ például padlódeszkának, hajókhoz vagy viszkis hordók dongájához. A minőséget két dolog fémjelzi: egyrészt átment a Japán Ipari Szabvány tartóssági tesztjén, másrészt a Nissan Motor Corporation hivatalos engedélyével készült, így teljes joggal viseli hátán a Z-betűs emblémát. Az ülés 9 kilogrammot nyom,  46 cm széles, 50 cm mély és 80 cm magas, az ára pedig 120 ezer jen, vagyis 333 ezer forint.

via japanesenostalgiccar.com