Dubajban a jogosítványt is luxusautókon szerzik

2022.02.26. 09:49

Valószínűleg a magyarok többsége egy olcsón fenntartható, kis, legfeljebb közepes méretű autón tette meg az első pártíz tanulóvezetői kilométerét. Nem így Dubajban, ahol a rendőrség is Lambókkal jár (helyszíni riportunkért katt ide), az Emirates Driving Institute pedig negyedmillió dolláros G-osztályokat, Tesla Model X-eket vagy épp Range Rovereket bocsát a tanulók rendelkezésére.

A prémium kiszolgálás nem áll meg ennyiben, szintén luxusautóval mennek el az aspiránsokért és persze haza is viszik őket, VIP villa, szimulátor és egy privát pálya is jár a csomaghoz (utóbbi kettő azért nem akkora etwas), de a legnagyobb bónusz a jogosítvány megszerzésére szánt idő: egy-két héten belül megvan a papír.

A szóban forgó autós iskolában normál órákat is lehet venni, normál autókkal, de a bevétel nagy részét valószínűleg a tehetősebbek hozzák. Kell is, hogy el tudják tartani a díszes flottát és a feltehetőleg igen magas biztosítási díját is ki tudják fizetni. 8000 dollár (2,5 millió forint) egy kurzus, így nem is tűnik olyan soknak.