Íme a tricikli, ami csónak és camper is egyben

2022.02.27. 13:00

Nehéz definiálni a Lettországban készülő Z-Tritont: a tekerés miatt simán elférne a Totalbike-on, a campersége miatt a Totalcarra kívánkozik, a hajóságára viszont ötletünk sincs. A kreálmány egyszerre mind a három, így gyakorlatilag világot is lehetne vele kerülni.

A Z-Triton hajtásmódból is többet kínál, lehet egyszerűen pedálozni, mint a hagyományos tricikliken, de a 250 wattos villanymotor is tudja mozgatni. Jó hír, hogy az utazásokat nem muszáj remete-módban végigcsinálni, mivel két férőhelyet kínál a Zeltini nevű startup járműve. Vízre tenni sem túl bonyolult, csak kicsivel igényel több energiát, mint egyszerűen belehajtani a tóba: fel kell emelni a kerekeket, fel kell fújni és rögzíteni az oldalsó stabilizátorokat, végül le kell ereszteni a hajómotort (evezők is vannak, ha lemerül az akksi). A cég szerint az egész művelet nagyjából öt percet vesz igénybe.

A kemping-mód szerencsére szárazföldön és vízen is működik, tavak közepén is nyugodtan lehet éjszakázni, közben a napelemmel feltöltött akksikról szólhat a Bluetooth-os hangrendszer, a felső panelek között pedig beépített kaspókban nőhet a kedvenc szobanövény. Az egészet a 14500 eurós (~5,2 millió forint) árcédula húzza alá kétszer, pirossal, ennyiért már lakóautósított T3/T4-eseket vagy Mitsubishi L300-asokat is lehet kapni/építeni. Azok persze nem úsznak.