Körforgalomban, jobbról előzött az őrült audis

2022.02.28. 11:56

Igen bátor manővert adott elő egy fehér színű, első generációs Audi A3 sofőrje Balatonfűzfőn, a Fűzfőgyártelepen található körforgalomban – derül ki abból a felvételből, amelyet a Bp-i Autósok kapott egy olvasótól. Az audis ugyanis külső íven, nagy tempóval megelőzte az előtte haladót, történetesen a kamerás autót.

Egy ilyen előzés persze elég veszélyes, hiszen jelen esetben hősünk sem tudhatta, hogy az előtte haladó autó hogyan mozog majd. Valamint az is megfigyelhető, hogy az A3 megbillen az előzés után, kellett egy kicsit gépészkedni, hogy irányban maradjon. Ráadásul a videó végén az is látszik, hogy a körforgalomba éppen behajtó jármű vezetője számára is meglepetés lehetett az Audi hirtelen megérkezése. 

Emellett pedig szabálytalan is volt az előzés, mert bár a körforgalomban való előzésre nem vonatkozik általános tilalom, a feltételeknek azért adottnak kéne lenni. Márpedig ez a körforgalom – noha szerencsére elég széles, de – nem többsávos, ráadásul eleve jobbról hajtotta végre a manővert az A3 sofőrje.

A videó végén egyébként még látszik egy másik szabálytalanság is: ott egy Suzuki Swift kanyarodik be balra, egészen érdekes íven a kamerás autó előtt, az elsőbbségadásról teljesen megfeledkezve.

Forrás: Bp-i Autósok