Hollandiában gyárthatják a Rivian villanyautóit

2022.03.01. 06:03

A Rivian egyike a legdiszkrétebb cégeknek: a terveikről nagyjából annyit árulnak el, mint az Apple, azaz semmit. Annyit azért elárultak, hogy Európában is gyártóbázist létesítenének, igaz, csak annyit mondtak, hogy brit, német és holland lehetőségeket vizsgálnak.

rivian works

Most azonban szárnyra kapott a pletyka, amely szerint a Rivian a VDL Nedcar üzemmel egyezkedik: Amerikából szállított készletekből szerelnének itt össze Rivian villanyautókat. Kapacitás biztosan volna: a független gyár, amely előzőleg volt már a Daf, a Volvo és a Mitsubishi kezében is, az utóbbi években BMW-ket és Miniket gyártott bérmunkában. Az viszont már korábban kiderült, hogy ezt a megbízást a BMW már nem tervezi megújítani, inkább Kínából hoznának Európába odaát gyártott Miniket. Magyarul a Nedcar üzemnek új megbízás kell, és a Rivian pont meg is felelne európai partnernek.

Azt mondjuk még nem tudni, hogy mit gyártatnának Hollandiában az amerikaiak, hiszen az R1T és az R1S típusok egyszerűen túl nagyok az európai utakra, ahogy az Amazonnak gyártott villanyfurgon is.