Szavazz az idei legdögösebb F1-dizájnra

2022.03.01. 15:09

2022 elvileg vízválasztó lesz az Forma-1 történetében, mivel régóta halogatott technikai változtatásokat eszközöltek a szabályalkotók (ha bővebben érdekel a téma, érdemes beszerezni Wéber Gábor F1 jövőjének szentelt könyvét). Ennek értelmében úgy kell kialakítani a versenyautókat, hogy kevesebb turbulencia keletkezzen mögöttük, így közelebbről tudják egymást követni a versenyzők, több előzés történhet. Az autókra húzott dizájn ezen mit sem változtat persze, de mindig érdekes végignézni, hogy mutatnak a motorsport aktuális királyai. 

Alfa Romeo F1 Team Orlen: Az Alfa Romeo élénkpiros-fehér-fekete hármast választott, amit a zöld lóhere és a múltidéző, dőlt Alfa Romeo felirat koronáz meg. 

Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team: Az Aston Martin nem bonyolította túl a dolgot, a fő szín a britek zöldjének egy változata, aminek a neonzöld apróságok (csíkozás és Aston logó) adnak kontrasztot.

BWT Alpine F1 Team: A csapatok közül talán a legmerészebbek a franciák voltak, simán felkenték a BWT rózsaszínjét az Alpine élénk kékje mellé.

Haas F1 Team: Az orosz hátterű csapat eredetileg a fő szponzor Uralkali színeit használta, ami éppen egybeesik az ország trikolórjával, de az elmúlt hét eseményei miatt a Haas úgy döntött, inkább egyszerű fehérben indul.   

McLaren F1 Team: A papaja a McLaren hagyományos színe, a világoskékkel kiegészített kettős pedig ismerős lehet az előző évek F1-es autóiról. A telítettségből valamelyest visszavettek, a fekete is hangsúlyosabb, így talán kevésbé egységes a dizájn, mit az eddigiek.

Mercedes-AMG Petronas F1 Team: Nem hozott sikert a tavalyi fekete séma, Hamiltonnak legalábbis nem, idén vissza is térnek a Mercedes hagyományos ezüst nyílra rímelő festéséhez, megbolondítva némi pirossal és aláhúzva a Petronas türkízével. 

Oracle Red Bull Racing: Sok újdonságot nem hoz a csapat, sőt, igazából egyet sem, ugyanaz a grafika, mint az összes támogatott extrém sportoló járművén, sisakján, satöbbijén.

Scuderia AlphaTauri: Az istálló kimaxolta a kék-fehér kombinációt, bizonyos szögekből szinte vibrál az autó. Az eredmény nem túl kifinomult, de vizuálisan erős, jól felismerhető.

Scuderia Ferrari: A Red-Bullhoz hasonlóan a Ferrari is eléggé kiszámítható, de a matt hatású, mélyvörös kocsitest a fekete kiegészítőkkel jól sikerült, visszafogottan agresszív, nehéz belekötni.   

Williams Racing: Könnyű mellényúlni, ha egyetlen szín több árnyalatára épül az egész festés, de az idei Williams jól megoldotta a feladatot, a minimális piros pedig épp eléggé fűszerezi meg az egészet ahhoz, hogy ne legyen unalmas.

Ácsi, ne azt jelöld, akiknek szurkolsz, hanem amelyik bejön!

A képek a Jalopnikon keresztül a Getty Images-ről és a racefans.netről érkeztek.