Felemás gumikkal szállították le az új Teslát

2022.03.05. 09:29

A Tesla kétségkívül napjaink egyik legfelkapottabb, legértékesebb autógyártója. Persze a termékeik sem filléresek, nem csoda tehát, ha az ügyfél a pénzéért el is vár valamit. Például négy egyforma gumit a vadiúj, frissen leszállított autójára. Na, a jelek szerint ez nem mindig sikerül.

963239

Az @EZebroni nevet viselő Twitter-felhasználó ugyanis megosztott pár képet és egy rövid gondolatot, miután megkapta Model X Plaidjét – egy 1020 lóerős csúcsteljesítményű, irdatlan erejű szabadidő-autót. Azon ugyanis felemások voltak a gumik: elöl Michelinekkel, hátul Continentalokkal szerelték.

Egyébként az elöl 255/45 R20-as, hátul 275/45 R20-as méret megfelelő a modellhez, és nyilván a közlekedésben való részvételt sem gátolja, hogy tengelyenként eltér a gyártó – ez például a magyar KRESZ-ben is megengedett. De azért mégis furcsa és kellemetlen kissé, hogy egy új autón két különböző gyártó abroncsai feszülnek.

963242

Jelen esetben az ügyfél úgy érezte, ez neki nem fér bele, ezért végül nem is vette át a Teslát, egyszerűen visszaküldte. Nem tudni, mi lesz az ügy folytatása, mindenesetre emberünk addig is meglepte magát egy dízel Ford F-250-nel.