160 millió forintot is kérhetnek az elektromos Hummerökért

2022.03.08. 16:19

A General Motors már tavaly decemberben megkezdte az elektromos szuperterepjárója, a GMC Hummer EV gyártását, de a további foglalózások és az üzeletelések már javában folynak, az árak pedig teljesen elszabadultak.

1

Az ezer lóerős, három másodperces 0-100-zal bíró, bő négy tonnás terepjárót már gyárilag sem mérik olcsón, 110 ezer dollár (szűk 40 millió forint) az első széria ajánlott fogyasztói ára (később lesznek olcsóbb kivitelek is), amire még a kereskedők is ráteszik a magukét. Ez a plusz díj a ritkább és körülrajongott típusok esetén Amerikában nagyon meg tud szaladni, a GM meg is fogadta, hogy kezd valamit a dologgal, foganatja azonban egyelőre nem látszik az intézkedéseknek.

A legmeredekebb összegek nem is a kereskedőknél látszanak - náluk 150 ezer dollárokat hallani - , hanem a privát eladóknál, akik akár az eredeti ár háromszorosát sem szégyellik elkérni az autókért, igaz, legtöbbször a hirdetésbe nem írják bele az összeget. A TheDrive közvetlen megkeresések útján derített ki néhány árat, 250 ezertől egészen 450 ezer dollárig terjedő ajánlatokat kaptak, ez 160 millió forintos maximumot jelent, ami már bőven az egzotikus sport- és luxusautók territóriuma. 

Itt valaki épp egy idén ősszel elkészülő Edition 1-t szeretne eladni, 200 ezer dollár fölötti ajánlatokat hajlandó komolyan venni. Forrás: thedrive.com
Itt valaki épp egy idén ősszel elkészülő Edition 1-t szeretne eladni, 200 ezer dollár fölötti ajánlatokat hajlandó komolyan venni. Forrás: thedrive.com

Ami még elképesztőbb, hogy egyesek magukon a foglalásokon is egy közepes szedán áráért szeretnének túladni, van, aki 60 ezer dollárt kért, mondván, akár 100 ezer dollárral is többért lehet majd eladni az elkészülő autót. Ehhez adalék, hogy a foglalások a bejelentés után 10 perccel be is teltek, a GM akkor 100 dollárt kért értük. Az autó körülihírverésen kívül a csiphiány okozta gyártási nehézségek indokolhatják az állapotokat, illetve az, hogy a karantén miatt sokan maradtak otthon, ami elköltésre váró tőkét eredményezett.