Ez a Volkswagen legújabb népautója

2022.03.09. 06:06

A Virtus eddig elsősorban Latin-Amerikában volt kapható, méghozzá olyan orrkialakítással, amely hangsúlyozottan a Polo családhoz sorolta. Ezen változtat most az újabb kivitel: az átszabott orr inkább azt sugallja, hogy önálló típusról van szó.

A Volkswagen szedánja egyébként egyáltalán nem kicsi: a hossza 4,56 méter, a szélessége 1,75 méter, a magassága 1,51 méter, a tengelytávja pedig 2,65 méter, azaz néhány éve még nagyszerűen belefért volna az alsó középkategóriába. Ennek megfelelően a csomagtere is jó nagy, 521 literes.

A motorválaszték egyelőre kéttagú: ezres, háromhengeres, 115 lóerős, vagy 1,5 literes, négyhengeres, 150 lóerős turbómotorral lehet majd kapni a típust. Az előbbihez a hatfokozatú kézi helyett hagyományos, hidrodinamikus automata váltó, az utóbbihoz dupla kuplungos automata kapható.

Az új orrkialakítású Virtus persze nem csak Indiában lesz kapható, de mindenhol másutt is, ahol ez a modell eddig is elérhető volt: összesen 25 ország számára gyártják. A típus európai megjelenése viszont lényegében kizárt: errefelé hibrid vagy elektromos hajtás nélkül már nemigen dobnak piacra újabb személyautókat, és ilyet a Virtus nem kínál.