Ha szereted a Ladákat, ettől elönt a birtoklási vágy

2022.03.09. 08:50

A Ladát mondhatjuk megosztó márkának: azok, akiknek a rendszerváltás előtt volt, sok emlékük kötődik hozzá, többnyire szerették, lakossági szinten nagyjából az volt az elérhető legjobb autó. Aztán persze vannak, akiknek megadatott a nyugati kocsi, ők előszeretettel pocskondiázzák a Zsigulikat. Nem akarok, és nem is kell igazságot tenni. Nekem mindenesetre gyerekkoromban ez volt AZ AUTÓ, később egy rövid ideig volt sajátom is. A mai napig bánom, hogy húszévesen nem vettem 2103-ast, vagyis Ezeröcsit, amikor még épeszű pénzért adtak normálisat belőle.

Most viszont szembejött ez a videó a Facebookon, amely se nem hosszú, se nem terheli túl információval a nézőt, mégis jó nézni. Egy szépen felújított, kazah rendszámos 2103-ast láthatunk benne, ami már a kéttónusú fényezéssel és a fehér oldalfalú gumikkal eleve elképesztően stílusos, de tartogat pár meglepetést is.

Ilyen például a láblendítéssel nyitható csomagtartó, a szintezhető futómű, az irányjelzésre és elakadásjelzőzésre a sárvédőben villogó, cirill betűs Zsiguli-felirat, vagy a korhű rádió mögül kiemelkedő modern fejegység. Ja, és a kockás szövetbetétekkel feldobott, alapvetően barna bőrrel varrott beltér is elég jól mutat. Az elektromos ablakemelőt nem gombbal, hanem az eredeti tekerőkarral működtethetjük. Szóval, azt hiszem, ez a kocsi azonnal kéne.