Tom Hanks eladja az elképesztően szép Kispolszkiját

2022.03.09. 11:46

Úgy tartják, hogy Tom Hanksszel nem túl szerencsés utazni, hiszen a filmekben már minden járművel megélt valami katasztrófát, de a valóságban ez egész másképp van. Amikor A Da Vinci-kód folytatását, az Infernót forgatták Budapesten, többször is mókásan pózolt különböző Kispolszkikkal a városban és erre felfigyeltek a lengyel rajongók is, akik összerakták neki minden idők legmenőbb Kispolszkiját.

2017-ben kapta kézhez Tom Hanks az autót, ami egy 1974-es Polski Fiat 126p-nek született, majd a Carlex Design mindent beleadott, hogy a hófehér fényezésű autó tényleg látványosan exkluzívabb hatást keltsen, mint eredetileg. A gépházfedélen lévő plakett és több elem is világosan utal arra, hogy az autó egyedi darab, ami kifejezetten a színésznek készült.

Kívülről tehát egy patika, fehér Polski Fiat, de a beltere valami egészen elképesztő lett. A hosszanti mintázatúra varrt alcantara tetőkárpit csak a kezdet, a műszerfalat sárga bőrrel borították, de még a kapcsolók végét is bőrbe kötötték. A műszercsoport számlapja szálcsiszolt mintájú, és innen sem maradhatott le Tom Hanks neve, valamint az ülések hátulján lévő kis bőrtáskák is egyedi elemek.

Bielsko-Biala városából a LOT légitársaság gépén jutott el az autó Los Angelesig, most pedig a Bring A Trailer aukcióján lehet licitálni az autóra. Ezt a végtelenül kedves gesztust bizonyára nem tenné csak úgy ki a garázsából Tom Hanks, és tényleg így is van. Az autó árát az színész által vezetett, háborús veteránok gondozását támogató alapítvány kapja.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!