Az elektromos Mustang, amit könnyű megkívánni

2022.03.15. 15:17

Már magának a Fordnak is van elektromos Mustangja, de a Mach-E szabadidő-autó finoman szólva sem a klasszikus izomautós vonalat viszi tovább, hanem inkább annak a kortalan menőségét erodálja egy divatcikkért. Ez azonban nem von le semmit abból, hogy a Mach-E hatalmas sláger lett. Míg az ortodox mustangosok a négyhengeres EcoBoost-on is kiakadtak, addig a Charge Cars-nál elkészült a ‘60-as évekbeli Mustang villanyos változata.

157 millió forintnak megfelelő összegért lehet majd hozzájutni - plusz az opciós tételek ugyebár - minden idők talán legszebb Mustangjának modernizált változatához, amiből csak 499 darabot készít a londoni vállalat. Ma divatos restomod projektnek tűnik, de abban az értelemben nem igazán az, hogy ezt nem egy meglévő veteránból építik, hanem a semmiből gyártják le a hivatalosan engedélyezett 1967-es Mustang Fastback karosszériát.

V8-as nincs a gépházteteje alatt, de azért erőből nincs hiány, a Charge Cars Mustangja 536 lóerős és 1500 Nm nyomatéka van, tengelyenként egy villanymotorjával ráadásul összkerekes. 3,9 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (kb. 97 km/óra) sebességre. 62 kWh-s akkumulátorcsomagja van, amivel a gyártó becslése szerint úgy 320 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. 50 kW-os gyorstöltővel a Mustang 20-ról 80%-ra kevesebb mint 1 óra alatt tölt fel.

Szépen hozza a külső az eredeti formát, de vannak rajta egyértelműen modern részletek, mint a teli hűtőmaszk, a tükrök vagy a karosszériába simuló kilincs és kicsit szokatlanul mutatnak alatta ezek a méretes felnik, valamint a LED-es lámpa sem korhű elem. A beltér pedig egyértelműen futurisztikus a digitális óracsoporttal és az álló formátumú érintőképernyős tablettel a középkonzol helyén. Váltókar helyett is csupán gombok vannak a könyöklőnél.

Mindegyik autó kézzel készül majd, teljes mértékben a vevő igényeire szabva, de ez ilyen ár és példányszám mellett lazán elvárható.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!