Lazuláshoz kiváló a Hyundai új szabadalma

2022.03.15. 06:27

Érdekes szabadalmat nyújtott be jóváhagyásra a Hyundai a németországi hatóságoknál. Nem egy konkrét új autót jegyeztetnek be ezúttal, hanem egy olyan megoldást, amelyet a jövőben akár több különböző modellnél is alkalmazhatnak - szúrta ki a Carbuzz.

Ahogy a vázlatokon látszik, leginkább közösségi térként lehet értelmezni a dél-koreaiak új ötletét. A csomagtérajtót kinyitva ugyanis egy valóságos kis klubszoba tárul elénk. Maga az ajtó nem fölfelé, hanem oldalra nyílik, amelyből aztán vagy széket nyithatunk le, vagy kis asztalt, miközben az autó farában is hozzáférhetővé válik két hátrafelé néző fotel.

Nem igazán kell megerőltetnünk a fantáziánkat, ha arra keresünk magyarázatot, mire jó ez az egész. Lényegében bármire. Ideális lehet sima család vagy baráti kirándulásokhoz, kempingezéshez, horgászathoz, de akár a tengerparton, vagy az odáig vezető úton is nyújt egy kis pihenési lehetőséget. Sőt, ha egy megyei focimeccsen elég közel tudunk parkolni a pályához, máris megtaláltuk a VIP-szektort, csak a hátsó ajtót kell kinyitni.

Egyelőre persze nem tudni, mi a Hyundai szándéka a tervekkel. Kérdés, hogy viszontlátjuk-e egyáltalán sorozatgyártású modellen, vagy esetleg csak afféle dizájngyakorlatnak szánják. Bár ha a szabadalmi bejegyzés mellett döntöttek, akkor nem kizárt, hogy komolyan gondolják.