Na, ezért kell biztonsági övet használni

2022.03.15. 16:11

Az autósok többsége azért mára már elfogadta, hogy a biztonsági övet be kell kapcsolni, de azért mindig vannak kivételek. Vannak, akik azzal érvelnek, hogy az öv is okozhat sérülést, ami való igaz, de arányaiban még mindig kevesebb az olyan eset, amikor attól lesz valakinek nagyobb baja, mint amikor megúszható balesetből lesz tragédia, csak mert elmaradt az az egy mozdulat a beszállást követően. Mindenesetre olvasónk, Gyula küldött egy olyan videót, amelynél talán nem is kell szemléletesebb.

A szürke autó az autópálya belső sávjában halad, és éppen a középsőbe húzódna ki, amikor feltűnik a sofőrnek, hogy éppen oda tart a külsőből beljebb soroló teherautó is. Ijedtségében elrántja a kormányt, de a tempóhoz mérten túlságosan hirtelen a mozdulat, a kocsi fara elindul, majd az újabb ellenkormányzásra visszacsap, aztán az autó orral becsapódik a középső elválasztóba.

002

Ötször fordul át, mire nyugalmi helyzetbe kerül, törnek az üvegek, nyílnak az ajtók, és szinte minden mozdítható tárgy kihullik az autóból a szaltózás közepette. A sofőr viszont a helyén marad, a biztonsági öv megfogja. Aztán saját lábán hagyja el a roncsot. Nyilván hatalmas szerencséje is volt, de abban biztosak lehetünk, hogy öv nélkül nem úszta volna meg ilyen olcsón.