3800 liter gázolajat loptak el egy kútról Texasban

2022.03.16. 13:25

Hatalmas mennyiségű gázolajat loptak el egy texasi töltőállomásról: mintegy ezer gallont, azaz közel 3800 litert vittek el a tolvajok három nap alatt, mire a tulajdonosnak szemet szúrt a trükk.

Az Egyesült Államokban sok helyen – részben eleve a fizetés nélkül távozó kedves ügyfelek miatt – működnek olyan önkiszolgáló kútoszlopok, ahol előre kell rendezni a tankolás árát. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az üzemanyagtolvajok feladnák. Helyette inkább keresik az újabb lehetőségeket. Így voltak ezzel a mostani elkövetők is.

Mivel a töltőpisztolyokból a fizetést megelőzően nem folyik semmi, máshol kellett megcsapolniuk a rendszert. Ezért átalakították kicsit az elkövetéshez használt egyterűt, a padlólemezen vágtak egy csapóajtót. A benzinkút föld alatti tartályának fedele fölé parkoltak, majd egy szivattyú segítségével kinyerték a kívánt mennyiséget, és elhajtottak.

A töltőállomás tulajdonosa szerint a csatornafedelek alatt még lakat is van a föld alatti tartályok betöltőnyílásán. A tolvajok az első alkalommal ezt valószínűleg levágták, majd saját lakattal pótolták, legalább a látszat kedvéért. Ráadásul vélhetően nem dolgoztak egyedül: egy fekete Porsche SUV takarta őket munka közben – igaz, nem minden kamera elől tudta elrejteni a Chryslert. A kár mintegy ötezer dollár, mai árfolyamon majd 1,7 millió forint.