Autószerelő műhelyben alakítják át az oroszoktól zsákmányolt fegyvereket az ukránok

2022.03.16. 15:42

Amióta tart az orosz-ukrán háború, több olyan esetről is lehetett már hallani, amikor ukránok zsákmányoltak harcjárműveket és fegyvereket az orosz katonáktól. Falusi milicisták például oldalkocsis Urallal nyúltak le egy aknavetőt, de önjáró légvédelmi harcjárművet, ütegeket is szereztek már meg. De körbefutottak hamar azok a hírek is, amelyek szerint helyi romák loptak el egy orosz tankot Herszonban, vagy földművesek állítólag traktorral vontattak el egy másikat.

Forrás: Reuters
Forrás: Reuters

Most a Reuters számolt be arról, hogy Olekszandr Fedcsenko az általa vezetett autószerelő műhelyt átszervezte, a hétköznapi, civil személykocsik javításáról átálltak a zsákmányolt fegyverek, harcjárművek átalakítására. Miután kiderült, hogy több ottani szerelő is ért ezekhez valamilyen szinten, elkezdték hazájuk szolgálatába állítani az eszközöket, ehhez a tevékenységhez pedig csatlakozott még néhány mérnök és hegesztő.

Arról van szó például, hogy a páncélozott járművekről leszerelt nehézfegyverzetet gyalogosan nehéz lenne egy-egy embernek mozgatni, ezért ezeken is elkezdtek dolgozni, megoldani azok mobilitását. Az internetet egyébként nemrég körbejárták egy felfegyverzett 6-os BMW kabrióról készült felvételek is.