Porschéval leckéztette a tapló mercist

2022.03.17. 15:44

Mind a különböző országok KRESZ-szabályai, mind a józan ész elég egyértelműen diktálja, mit kell tenni, ha a forgalomban szirénázó mentőautóval találkozunk. Adjunk neki szabad utat, húzódjunk félre, ne tartsuk fel, és ne próbáljuk előzni. Mindig vannak azért, akiknek a szemében a kék villogó vörös posztóvá válik, ilyen volt nemrég az a BMW-s is aki Borsodban előzte jobbról, 180-nal a mentőt. Most egy mercedesest tanítottak móresre, de ez legalább nem itthon történt.

A félperces videóban már a legelső pillanatoktól hallani a sziréna hangját, az araszolgató autók pedig szépen húzódnak is az útpadka felé. A sötétkék Porsche is megteszi ezt, noha előtte pár másodperccel még a felező környékén kolbászol. Csakhogy amikor elhalad a mentő, mögötte szélárnyékban már érkezik is egy Mercedes, amelynek sofőrje megpróbálja kihasználni az adódó lehetőséget, és így megúszni a tötymörgést.

Screenshot 2022-03-17 at 16.09.59.png

De a Porsche vezetője kapcsol, és be is húzódik a vonalhoz, hogy a Merci ne tudjon előnyt kovácsolni. Helyette kell is egy határozottabbat fékeznie, majd besorolni a kamerás autó elé. Oké, a porschés önbíráskodása sem elegáns, de a Mercedes sofőrje is tipikusan az a figura, aki mindenki fölött állónak képzeli magát. A végén egyébként még ki is száll, de soha nem tudjuk meg, mi történt ezután.

Melyik volt a nagyobb türhő?