Megvillantották a Maserati elektromos sportautóját

2022.03.18. 12:46

2025-ig a Maserati minden jelenlegi és jövőbeli modelljének lesz elektromos változata, ennek a villámról elnevezett Maserati Folgore termékcsaládnak az első tagja pedig az új Maserati GranTurismo lesz.

Kalandos története van a leköszönt GranTurismo-nak, mely eredeti formájában végül Ferrari California néven született meg. Az autó a Stellantis Mirafiori üzemében készül majd és úgy tűnik, hogy a dizájnhoz csak óvatosan nyúltak.

Álcafólilába öltözve, sejtelmes képeken is látszik, hogy a GranTurismo megőrizte a klasszikus formáját a hullámzó övvonallal, hosszú gépháztetővel és hátratolt, négyüléses utastérrel, de a gépháztető alól már nem a Ferrari eredetű V8-as szól majd.

Konkrétumot még nem árultak el a villanyos GranTurismo-ról, de az iparági pletykák szerint a csúcsváltozatba 3 villanymotor kerül majd, a teljesítménye pedig 1200 lóerő lesz, a végsebesség pedig eléri a 300 km/órát.

41%-os értékesítési növekedést könyvelhetett el az előző év azonos időszakához képest a Maserati, összesen 24 269 járművet adtak át. A középmotoros MC20 sportautó mellett pedig hamarosan megérkezik a Levanténál kisebb Grecale szabadidő-autó, mely elég slágergyanús holmi.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

Hogy hol tartunk most? Van már négyhengeres, kicsit hibrid Maserati négyajtós! És rossz? Nagyon nem!