Ebben az elszabott Dusterben állítólag az új Alpine lakik

2022.03.21. 17:02

Úgy hallani, hogy a különös módon átépített, Dacia Duster elemekkel burkolt prototípusban a következő Alpine újdonság, a GT X-Over néven emlegetett SUV technikáját tesztelik a Renault szakemberei.

A műszaki alapok állítólag elég szabványosak: a Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-EV platformját használják itt is, amely a Nissan Ariya és a Renault Mégane E-Tech Electric alapjául is szolgál. Úgy hallani, a szabványosítás odáig terjed, hogy a GT X-Over hajtásának első fele ugyanaz, mint az elektromos Mégane-é, ám az első kerekeket hajtó 215 lóerős motort itt kiegészíti majd egy másik, valószínűleg még erősebb, amely a két hátsó kereket hajtja. Ez utóbbiról a Renault műszaki igazgatója, Gilles Le Borgne csak annyit mondott: hátul egy igazán nagy meglepetés lakik.

A GT X-Over várhatóan 2025-re készül el – az Alpine alapításának 70. évfordulójára – de a márka további újdonságokat is kap az évtized közepére: az új, elektromos Renault 5 sportváltozata állítólag már 2024-re elkészül, az A110 elektromos váltótípusát pedig 2026-ban mutatják be a tervek szerint.