Kiderült, hogy mennyit gyártana a VW az új retróbuszból

2022.03.22. 06:06

Évi 120 ezer autó nem kevés, különösen egy olyan típusból, amely luxusautó-áron kínálja egy egyterű funkcionalitását. A Volkswagen azonban ezt a mennyiséget célozta meg az ID.Buzz típussal, amelyet a hónap elején lepleztek le.

Az adat egyenesen a Volkswagen márka vezetőjétől jön: Ralf Brandstetter egy, a márka terveit és pénzügyi teljesítményét taglaló sajtóeseményen említette meg a gyártási célt. A cégvezető szerint az elektromos kisbusz a VW legérzelmesebb elektromos típusa lesz, és megvan benne minden, hogy kelendő legyen.

Egy Volkswagentől persze önmagában nem lenne meglepetés, ha elérné az évi 120 ezer példányt, de az ID.Buzz az eddigi ismereteink szerint nem lesz igazán olcsó. A személyszállító változat árát 60 és 70 ezer euró közé várják – ez nagyjából a 22-27 millió forintos ársávot jelenti – de állítólag a furgon-változat is 45 ezer euró körüli áron érkezik. Így a várakozás elég optimistának tűnik, különösen annak fényében, hogy a szintén elektromos, de jóval kevésbé drága ID.3 és az ID.4 modellekből összesen ment el bő 76 ezer példány tavaly, egész Európában.

Nem kizárt persze, hogy később lesznek jelentősen olcsóbb ID.Buzz változatok is, ám ilyenekről egyelőre pletyka-szinten sem lehet még hallani.