A biológiához nyúl a Honda a karbonsemlegességért

2022.03.24. 10:43

Igaz, hogy a Honda már forgalmaz egy városi villanyautót, és nemrég a kínai palettájuk bővítését is bejelentették, de a márka a többi japán gyártóhoz hasonlóan sokáig nem az elektromos autókban látta a karbonsemlegesség felé vezető utat. 2040-ig azonban ők is kivezetik a belső égésű motorral szerelt autóikat, de emellett alternatív intézkedéseket is hoznak.

2

A Nikkei japán lap szerint a Honda kereskedelmi forgalomba szeretné hozni az alganövesztő technológiáját, ugyanis az alga nem csak a szén-dioxid megkötésére képes, de bioüzemanyagot és organikus műanyagot is lehet belőle készíteni. Idén ősszel tesztelik a tömegtermelést, egy 1000 négyzetméteres üzemet építenek a projektnek, az algát pedig 2023-tól szeretnék felhasználni  Japánban és Délkelet-Ázsiában a kibocsátásuk semlegesítésére.

A Honda persze nem közönséges algát termel, a biomérnökök munkájának köszönhetően a fertőzésekkel szemben ellenállóbb fajtát fejlesztettek, és a növekedés ütemét is megsokszorozták: míg a közönséges alga napi egy-kétszeresére tud nőni, a Honda szuperalgája tömegének 32-szeresére is képes nőni.