Két új villanyos modellt ígér a Honda Európa számára

2022.03.25. 08:46

Az új, hibrid Civic európai premierje kapcsán beszéltek egy keveset a Honda 2023-as terveiről, amikor a tervek szerint két típussal bővül majd a választék.

A kisebbik, amelyet itt e:Ny1 néven mutattak meg, voltaképp egy elektromos hajtású európai HR-V, benövesztett hűtőráccsal. Ezt az autót ráadásul már tavaly ősszel bemutatták Kínában. Ott e:NS1-nek és e:NP1-nek hívták, és akadt néhány eltérő részlete – más felnik, más festés – de a lényeg nem változott látszólag semmit.

A másik újdonság szintén ismerős: ez az az autó, amit januárban, Észak-Amerikában HR-V néven mutattak meg néhány vázlaton. Itt annyi történt, hogy az európai premierre szánt rajzokon a HR-V feliratot a Honda felirat váltotta a rendszám helyén. Azt egyelőre nem mondták meg, hogy mi lesz a típus itteni neve, viszont a szerepe egyértelmű: a Jazz alapú HR-V és a következő generációra tovább növő CR-V közt felbukkanó piaci rést kell betöltenie.

A Honda prezentációján az is jól látszik, hogy a gyártó lényegében nem fordít külön energiát az európai kínálat fejlesztésére: a globális fejlesztéseket kapjuk mi is, legfeljebb a név változik – már ha veszik a fáradságot, hogy kitaláljanak egyet.