Új szupersportkocsi érkezik, Bécsből

2022.03.25. 13:38

Az osztrák fővárosban bejegyzett Deus Automobiles teljesen ismeretlen név a szupersportkocsi-piacon is, de első autójuk tervezését hozzáértőkre bízták. A Williams Advanced Engineering, illetve az Italdesign szakértelme köszön majd vissza a Vayanne nevű típus megoldásaiban.

A formát egyelőre épp csak megvillantották, de annyi így is sejthető, hogy egy klasszikus, középmotoros arányú sportkocsiról van szó. Az autó megoldásairól egyelőre annyit lehet tudni, hogy az elektromos hajtás teljesítménye 1000 kW, azaz 1359 lóerő lesz, az akkumulátor pedig az autó vázszerkezetének része lesz, és kiviteltől függően 104, 120 vagy 160 kWh kapacitású lesz majd. A legnagyobb akkucsomaggal állítólag az 1000 km-es hatótávot célozzák meg.

Az autó premierjét az idei New York Auto Show-n tervezik megtartani, április 13-án, így legkésőbb akkor biztosan kiderülnek majd további részletek is. Köztük nyilván az is, hogy hány millió eurót kérnek majd a szuperautóért, és hogy mekkora mennyiség elkészítését tervezik.