Úton az angolok 600 milliós retró Ferrarija

2022.03.28. 18:31

Klasszikus stílusba csomagolják a modern teljesítményt az angliai Wellingborough-ban, az RML-nél a Ferrari 550 Maranello alapjaira készítették el a ‘60-as évek egyik legszebb gran turismo-jának modernizált változatát, de az új kor 250 GT SWB-jén ettől még egyetlen ágaskodó lovacska sem lehet.

Számtalan számítógépes szimulációt készítettek az elmúlt években az RML mérnökei, de az igazi kihívást mindig a valós körülmények adják. Az új ruhába… vagy inkább régi ruhába öltöztetett 550-est hat héten át nyúzzák majd, hogy a vezethetőségét és a tartósságát vizsgálják. Az RML sokszor tesztelte már más márkák autóit az UTAC Millbrook Proving Ground tesztpályán, de most először saját terméküket nyúzzák Bedfordshire-ben.

Szabályozható szélcsatornában tesztelik, hogy milyen az autó extrém hideg és olvasztó meleg körülmények között, továbbá egy 2000 kilométeres állóképességi tesztet is végeznek, de nem kímélik a macskaköves pályától sem.

5,5 literes, V12-es motorja 480 lóerős és 570 Nm nyomatéka van, amivel a karbon karosszériás SWB 4,1 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (96 km/óra) tempóra, a végsebessége pedig 290 km/óra. 30 példányt készít belőle az RML, amiket több mint 1,6 millió euróért, tehát több mint 600 millió forintért adnak majd.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!