Golyóálló Aston Martinja nem csak James Bondnak lehet

2022.03.31. 16:00

Hihetnénk, hogy páncélozott autó kizárólag hatalmas limuzinokból vagy nagy szabadidő-autókból lehet, de valójában nem csak akkor lehet szükség a magas fokozatú védelemre, ha komplett biztonsági személyzet kísér, ezért akár Aston Martin Vantage is lehet golyóálló.

Több mint 200 kilogramm kevlárt pakolt az autóba az AddArmor, de a Vantage AMG fejlesztésű biturbó V8-as motorja 510 lóerős és 685 Nm nyomatéka van, így nem okoz neki különösebb gondot a plusz teher. Így is 3,6 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás sebességre (96 km/óra). Hogy a vezetési élménye is megmaradjon az eredetihez hasonló, ezért a futóművét is áthangolták.

Ha a vezető nem szeretné, hogy bárki más bejusson az autóba, akkor egyszerűen aktiválja a kilincsekbe vezetett áramot, de más helyen is felbukkannak érdekes megoldások. A négy kipufogócsövet pedig rácsokkal fedték le, hogy semmit ne tudjanak betuszkolni.

Kompozit anyagokkal burkolták a tűzfalat, robbanásálló edzett acéllal védik az üzemanyagtartályt, a leglátványosabb változás azonban az ablakoknál fedezhető fel, itt feltűnően vastagabbak az üvegek, melyek védelmet biztosítanak 44-es és 357-es magnum ellen. Az AddArmor Aston Martin Vantage B4-es védelmi szintű.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!