Ezt a Nissan 240SX-et sem fogják már szétrúgni

2022.04.02. 16:06

Szétfaragott karosszériával, nagy kormányszöggel és üvöltő motorral húznak sűrű gumifüstöt a Silviák, mert erre tökéletes alapot biztosított a Nissan azzal, hogy csinált egy hátsókerék-hajtású, kétajtós kupét. A legtöbb esetben pont így lehet látni ezeket, de azért vannak még olyan csodák, mint ez a 950 kilométert futott Nissan 240SX.

1995-ben a Virginia állambeli Christiansburgbe szállították a piros Nissant, azóta pedig nem sokat koptatta a gumit, de azért ez a kevéske mérföld is elég volt ahhoz, hogy néhány kőfelverődést begyűjtsön, de ettől eltekintve éppen olyan, mint a befektetési céllal megőrzött autók.

Utasterében mintha soha nem járt volna senki, az összes műanyag makulátlan, az ülések plüss kárpitozása akár az új és a rádió gombjait se sűrűn érintette zsíros ujj. A fehér számlapos óracsoporton pedig ott a sokat érő 590 mérföldes futás.

Napfénytetővel, spoilerrel, élénk piros színben rendelték a 240SX-et, amiben a 2,4 literes, négyhengeres szívó benzines van 155 lóerővel és közel 220 Nm nyomatékkal, hozzá 5 sebességes kézi váltó csatlakozik és persze, hátul hajt. A rozsdamentes, keveset futott Silviát viszont aligha fogja bárki megkergetni egy szerpentinen.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!