Darabokra robbant a Volkswagen, miközben gázt tankoltak bele

2022.04.02. 14:23

A Twitterre került fel egy videó, amiben egy Volkswagen tankolása ért majdnem nagyon rossz véget. Mondjuk maga az autó így se járt túl jól, ugyanis miközben CNG-vel, vagyis sűrített földgázzal tankolták, hirtelen felrobbant. A videón látszik, hogy a robbanás olyan hatalmas erejű volt, hogy a kis Volkswagen hátulját gyakorlatilag darabjaira szaggatta. A Daily Mail szerint az autóból elszabaduló gáztartály 60 méterrel arrébb landolt.

Az eset Brazíliában történt és csodával határos módon mindenki megúszta karcolások nélkül, az autó viszont szinte borítékolhatóan totálkáros lett. Egy másik autó és egy fal is megrongálódott a robbanástól és a becsapódó törmelékektől. A jelek arra utalnak, hogy egy utólagos és valószínűleg nem hivatalosan beszerelt gáztartály lehetett az eset okozója.

Screenshot 2022-04-02 at 14.18.21.png

Ugyanakkor a kút alkalmazottja is hibázhatott, mivel tankolás előtt legalább a hivatalos beszerelést igazoló pecséteket ellenőrizni kellett volna. Ezeket a rendszereket egyrészt csak erre szakosodott műhely szerelheti be, illetve ezeket időszakosan ellenőriztetni is kell, pont az ilyen esetek elkerülése miatt.