Állítólag nagyon megvenné az Audi a McLaren F1-es részlegét

2022.04.05. 06:04

A Volkswagen csoport mindeddig távol tartotta magát a Formula 1-től: azt mondták, túl drága, inkább az autósport más ágaiban, raliban, hosszú távú versenyeken, terepraliban nyomultak. Ám most azt hallani, hogy megvásárolnák a McLaren csapatot, rövidebb utat keresve a siker felé.

macca22

A német Automobilwoche tavaly ősszel hozta a sztorit, hogy az Audi ajánlatot tett a McLarenre. Akkor a brit sportkocsigyártó tagadta, hogy bármi lenne a pletykák mögött. Ám a lap a napokban ismét elővette a hírt. Azt írják, az Audi ezúttal nagyobb összeggel kopogtat, a korábbi 450 millió euró helyett 650 milliót kínálnak a csapatért.

Állítólag küszöbön áll egy szándéknyilatkozat aláírása, amelyet a Volkswagennél felügyelőbizottsági jóváhagyásnak kell követnie. Ez azonban állítólag már csak formalitás, hiszen a felügyelőbizottság hagyta jóvá a tárgyalások elindítását is.

A McLaren, vagy bármilyen, már létező F1-es csapat felvásárlása, bár nem olcsó, egyértelműen észszerűbb lépés, mint egy teljesen újat létre hozni. Ezzel ugyanis egy bajnokesélyes autó kifejlesztésének öt-hat évig, talán tovább is tartó fejlesztését drámaian lerövidíthetik. Emellett olyan tapasztalatokhoz és szakembergárdához juthatnak, amihez hasonlót felépíteni inkább évtizedek kérdése.

Emellett az is vonzó lehet a McLarenben, hogy, bár jelenleg épp nem topcsapat, a hírneve méltó az Audiéhoz, azaz már a két név együtt említése is komoly reklámértéket hordoz.