2024-től tér vissza a Lancia Európa nagy részén

2022.04.08. 06:05

Azzal, hogy a Stellantis átvette a Fiat csoport feletti irányítást, a parkolópályán tartott Lancia márka is új esélyt kap. Ez olyannyira így van, hogy már a kereskedőhálózat szervezéséhez is hozzáfogtak néhány nagyobb piacon.

ypsilonpp

A Lancia először Németországban, Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában bukkan majd fel újra, 2024-től, de már nem a jelenleg Olaszországban még kapható Ypsilon kisautóval, hanem annak az elektromos hajtású utódjával.

Erről annyit árult el a márkát igazgató Luca Napoletano, hogy jelenleg L21 néven fejlesztik, Zaragozában gyártják majd, és a Stellantis CMP platformjára építik, akárcsak a Peugeot 208-ast. Ennek megfelelően a jelenleginél nagyobb, 4 méter körüli hosszúságú autóra számíthatunk. Ezen felül még két Lancia modellt kezdtek fejleszteni: az L74 2026-ra várható, ez egy 4,6 méter körüli ferdehátú lesz, és készül még egy 4,3 méter körüli SUV jellegű típus is, amelyet 2028-ban terveznek bemutatni.

Ezeknél közelebbi terv, hogy újból létrehoznak egy kereskedőhálózatot Európában: 60 nagyvárosban mintegy 100 Lancia bemutatóterem nyílik a következő évek során. Ugyanakkor Olaszországban, ahol jelenleg 220 Lancia kereskedés működik, csökkenteni tervezik ezeknek a számát, és igyekeznek az internetes vásárlás felé terelni a vásárlókat.

A 2015 óta kínált aktuális Lancia Ypsilon egyébként még mindig kifejezetten jól fogy Olaszországban: tavaly bő 43 ezret adtak el belőle.