Mintha a fény játszana a Chiron Super Sporton

2022.04.10. 09:43

Minden Bugatti Chiron Super Sport gazdára talált már, mostanra pedig a franciaországi Molsheimben elkészültek az első példányok, melyek szolidabbak a nyers karbonnal és merevítésekkel ütőképesebbé tett Super Sport 300+-nál, de egyedi fényezéssel ez sem épp egy szerény gép.

Vagues de Lumière ennek a festésnek a neve, melyben az égszínkék metál árnyalatra olyan narancssárga színű minta kerül, mintha a fény játszana a karosszérián. A dupla napfénytetővel és narancssárga felnikkel, valamint 38-as számmal a hűtőrácsán kétség kívül feltűnő jelenség a Chiron Super Sport, melyet a márka Sur Mesure nevű úri szabósága készített.

3,5 millió eurótól indul a Chiron Super Sport, de a Bugattinál az opciós tételek pipálgatása után simán hozzáírhatják két szép Ferrari árát is. A csúcsváltozat karosszériája 25 centiméterrel hosszabb, így segítve a légáramlást, továbbá átdolgozták az F6 Lightning harci repülő által ihletett kipufogók közötti diffúzort.

8,0 literes, négy turbóval megfújt 16 hengeres motorja 7000-es fordulaton 1600 lóerőt ad le és 1600 Nm nyomatéka van 2250 és 7000 között. 2,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a 400-as tempót pedig 28,6 másodperc alatt éri el, a végsebességét 440-nél elektronikusan korlátozták.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!