Egyetlen autót hív vissza a Bugatti

2022.04.11. 12:54

Visszahívást hirdetett az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet, az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) a 2017. november 16-i összeszerelési dátummal rendelkező Chironokra, amiben a Bugatti jelentése szerint egyetlen autó érintett. Ennek a legközelebbi szervizbe szállításáról mihamarabb gondoskodik majd a vállalat.

Első segédvázat tartó csavarok közül az egyik beszerelésénél a javasolt minimális 19 Nm helyett 9 Nm-rel húzták meg a csavart, mert a nyomatékkulcs nem jelzett. A Bugatti az NHTSA megállapítása után belső vizsgálatot indított, így derült ki, hogy melyik autót kell visszahívni.

Összesen 500 darabot gyártanak majd a Bugatti Chironból, a 3 millió dolláros szupersportautók közül minden darab elkelt már, de az utolsókat az előzetes számítások szerint 2024-ben adják majd át.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!