Suzukisok közt is lehetnek tahók

2022.04.11. 09:03

Ha türelmetlen előzésről van veszélyes manőverekről van szó, sokan hajlamosak sztereotip módon összekötni ezt a viselkedést bizonyos autómárkákkal, jellemzően a német prémiumokkal. Való igaz, hogy nem ritkák az ilyen esetek, a közelmúltból BMW-s, mercis és audis példát is tudunk felhozni, de általánosítani nem szabad: nemrég egy Citroën és egy régi 3-as Golf is felkerült a szégyenfalra. Most suzukissal és daciással bővült a paletta, ahogy azt a Budapesti Autósok videója mutatja.

Az első esetet a 71-es úton rögzítette egy autó fedélzeti kamerája. Egy Dacia Duster kezd előzésbe, de már eleve az oldaltávolság is erősen kifogásolható. A dashcames autó sofőrje a lehúzódás mellett dönt, majd az is kiválóan látszik, hogy a szemből érkező BMW-t is rendesen leszorítja a daciás, amikor egymás mellé érnek, a Duster fele még a szembejövő oldalon van.

A második felvétel az 54-es úton született. Egy Focus szedán követ egy teherautót, mögöttük halad a kamerás jármű, a magasságból ítélve jó eséllyel kamion. Ketten megelőzik őket gond nélkül, majd jön a főszereplő, egy Suzuki Vitara. Tisztán látszik, hogy szemből is érkezik autó, de a Vitara előzésbe kezd. Meg is ijed, próbálna behúzódni az előzendő autók közé, a Focus és a kamion közé talán be is férne, aztán a Ford félrehúzódással és lassítással kínál neki helyet, de ő mégis inkább úgy dönt, hogy befejezi az előzést.

Forrás: Budapesti Autósok