Tolató kamiont kapott telibe egy másik az M4-esen

2022.04.12. 08:35

Újabb hátborzongató felvételt tett közzé Instagram-oldalán a Magyar Közút. Ezúttal az M4-es autóúton rögzítették a társaság kamerái, hogy egy kamionos lassú tolatásba kezd, elvétette ugyanis a lehajtót Abony térségében. Érkezik mögötte egy másik kamion, amelynek vezetője nem észleli időben az akadályt, és telibe kapja hátulról a szabálytalanul manőverező járművet.

Nehéz ilyenkor magyarázatot találni. Nyilván kellemetlen az, ha valaki túlszalad egy lehajtón, főleg ha szoros időbeosztása csúszik meg emiatt. De ez sem mentség arra, hogy másokat veszélyeztessen. Márpedig a KRESZ elég egyértelműen fogalmaz: autópályán, autóúton éppúgy tilos hátramenetet végezni, mint körforgalomban, egyirányú úton vagy vasúti átjáróban.

A másik nagy rejtély, hogy miért nem észlelte időben a másik kamionos, hogy valami nincs rendben előtte, miközben egy személyautós rendben ki tudta kerülni a szabályszegőt. Sőt, egy harmadik kamion is éppen csak meg tudott állni. Kicsit hasonló volt a szituáció ahhoz a múlt heti balesethez, amikor az M7-esen egy műszaki hibás kisteherautóba rongyoltak bele hátulról – annyi különbséggel, hogy ott nem tolatott, hanem szinte teljesen megállt a platós jármű.

Az M4-esen egyébként kicsivel délután egy óra előtt történt a karambol, a roncsok elszállítása, a törmelék eltakarítása viszont este tíz körül ért véget, így kilenc órán át tartott a pályazár.

Forrás: Magyar Közút