Nagyvonalú túrakupét mutatott a Genesis

2022.04.14. 15:39

A tavalyi X kupé továbbgondolásának tűnik a New Yorkban bemutatott újabb kétajtós Genesis tanulmány, ám a részleteket nézve az látszik, hogy a tervezők csak a jármű jellegéhez ragaszkodtak, minden mást teljesen újrarajzoltak rajta.

A leglátványosabb újítás, hogy a tetőt egészen az autó végéig nyújtották el, sőt, ereszkedni is csak a hátsó kerekek vonalában kezd, így azt a benyomást kelti, hogy tisztességes fejteret alakítottak ki a hátsó üléseknek is. Láttunk már hasonlót, de nem mostanában: az első generációs Alfa Romeo GTV-n volt hasonló kialakítású tető.

Jellegzetességként megtartották az első és hátsó lámpák dupla vízszintes csíkjait is, viszont a Speediumon már nincs hagyományos hűtőrács, csak alsó légbeömlők: a jellegzetes háromszöget is a fényszórók csíkjai rajzolják ki az autó orrán.

Azt persze a Genesis tervezői is jelezték, hogy ez egyelőre nem sokkal több, mint tetszetős ötletgyűjtemény, amelyből nyilván felhasználnak majd ezt-azt a későbbi sorozatgyártmányokhoz. Ám addig nem érdemes visszatartanunk a lélegzetünket, amíg a Speediumhoz hasonló típus gyártásba nem kerül, mivel elég komoly esély van rá, hogy arra soha nem kerül sor.