Zöld utat kapott a kézi váltós Supra

2022.04.17. 11:04

Hosszas vajúdás után 2019-ben mutatta be a Toyota a BMW-vel közös alapokra épített új Suprát. Ezzel egy legendás nevet poroltak le – arról, hogy miként lett ikonikus a modell, a legutóbbi Égéstérben beszélgettünk. Viszont sok autóbolond hiányolhatott az újdonságból egy dolgot: a kézi váltót. Most ezt is megkapjuk.

Na, nem mintha a nyolcgangos automatával nem lenne élvezhető a Supra, nagyon is az, egy igazi, vérbő sportautó, de sokaknak igenis pluszt jelent a manuális. A Toyota immár hivatalosan is belengette, hogy jöhetnek a kézi váltós Suprák, ezt képekkel is alátámasztották. Egyrészt egy félreérthetetlen fotót tettek közzé a pedálsorról: igen, három pedálból áll ez a sor.

A másik részlet pedig az autó fara, rajta egy vörös Supra-felirattal. Itt maga a szín utal a kézi váltóra, ilyet az automaták nem kapnak – mármint persze gyárilag, aztán ki tudja, hogy ezek a logók is a BMW M-emblémák sorsára jutnak-e. Egyébként magáról az új sebességváltóról mindössze annyit tudni, hogy vadonatúj lesz, külön ehhez az autóhoz fejlesztve. Szövegesen még azt fűzik hozzá: #savethemanual, avagy mentsük meg a kézi váltót.

Úgy tudni, a hónap végén, április 28-án le is leplezik a manuálváltós Suprát. Jó eséllyel a háromliteres hathengeres kapja meg a nyolcas automata mellé ezt az opciót, ami a BMW döntésével ellentétes gondolkodást mutat, hiszen a bajorok éppen a négyhengeres Z4-hez tették elérhetővé.

A Suprát amúgy összemértük már nagy elődjével:

Tannisban pedig a Tesla Model 3 ellen is gyorsultunk: