Megcsinálták a világ talán legkisebb driftautóját

2022.04.19. 14:01

A Jakarta Diecast Project Youtube-csatornájára került fel egy videó, amiben egy ügyes kezű kreatív arc megcsinálja a világ legkisebb driftautóját. Alapnak egy Hot Wheels BMW E30 M3-at választott az alkotó, abból is egy kellően ironikus változatot: a német rendőrség színeire fényezett kis BMW-t alakított át.

Screenshot 2022-04-19 at 13.08.59.png

Az eredeti kerekek mentek a levesbe, a helyükre pedig egyedileg készített, az E34 M5 alól érkező Throwing Star, azaz Style 21-esek kerültek. A meghajtásról egy mikromotor gondoskodik, ami egy fogaskeréken keresztül juttatja el az erőt a kerekekig. Egy driftautóhoz kell a nagy kormányszög is, aminek a kormányösszekötőit ötletesen drótból készítették el és egy mini szervómotorral mozgatják. Az egyedi hajtást és a kormányzást az átfaragott műanyag padlólemezre építették fel. A távirányítást Bluetooth-alapú adóvevővel oldották meg, ami szintén az eredeti padlólemezre került, az áramellátást biztosító 200 mAh-s akksival együtt.

Ilyen ügyes műszaki tartalom mellett a kaszni se maradhatott érintetlen: lekerült hátsó szárny és az az első lökhárító, illetve a Polizei-fényezésnek is mennie kellett. Hátra egy a driftautókhoz jobban illő kacsaszárnyat faragtak ki, míg előre egy stilizált intercooler és egy splitter került. A mini M3-ast még befejezésként narancssárgára fényezték és felkerült pár matrica és egy japán rendszám is, hogy teljesen kimaxolják a hangulatot.

Screenshot 2022-04-19 at 13.07.31.png

A fokozatmentesen kormányozható, rugózó kisautó végül a méretéhez képest nagyon kezes és könnyen irányítható lett, legalább a videó alapján.