Videón, ahogy kiégett a családi egyterű az M0-son

2022.04.22. 09:04

Újabb autótüzet rögzítettek a Magyar Közút kamerái. A társaság most egy április 9-ei esetet tett közzé, a felvételen pedig látszik, hogy az egyterű már a leállósávon haladt, ott is állt meg, majd egyszer csak felcsapott a füst.

Jó látni, hogy azonnal többen is megálltak segíteni, köztük személyautósok és kamionos is, de sajnos mindannyian tehetetlenek voltak. Hamarosan már nemcsak a füst látszódott, hanem a tűz is, nem sokkal később méteres lángokkal égett az autó. A tűzoltók gyorsan kiérkeztek, és megkezdték az oltást, sok nem maradt az egyterűből, és az aszfalt is károsodott. Személyi sérülés remélhetőleg nem történt.

A Közút munkatársai arra is felhívják a figyelmet, hogy ebben a szomorú helyzetben nemcsak azt volt jó látni, hogy sokan próbáltak segíteni. Hanem azt is, hogy mindezt átgondoltan tették, hiszen miután a leállósávon megálltak, a szalagkorláton kívül mentek közelebb a bajba jutottakhoz. (Viszont azt azért ne feledjük megemlíteni, hogy voltak olyanok is, akik az autópálya felől kerülték ki gyalog a kamiont, ami igen veszélyes - a szerk.) Mindenkit arra kérnek, hogy hasonló esetben így cselekedjen, ezzel elkerülve, hogy a mentés további balesetekbe torkolljon.

Forrás: Magyar Közút